3 voordelen van een terrasoverkapping

In steeds meer achtertuinen zien we hem terug: de terrasoverkapping. Het is dan ook een ontzettend goede én waardevolle aanvulling op een sfeervolle woning. Ben jij al bezig met je tuinontwerp voor het nieuwe seizoen, maar twijfel je nog over een overkapping? In dit artikel lichten we 3 voordelen voor je uit.

  1. Je kunt langer en vaker gebruikmaken van je achtertuin

We hoeven er niet omheen te draaien: de keren dat je in Nederland écht goed gebruik kunt maken van je achtertuin, zijn nihil. Je bent vaak langer bezig met je tuinontwerp, het uitzoeken van tuinmeubels en het tuinonderhoud dan dat je er uiteindelijk echt van kunt genieten. Ontzettend zonde! Dat is dan ook gelijk het eerste voordeel van een terrasoverkapping: je kunt veel langer én vaker profiteren van je achtertuin. Komt er op een mooie zomerdag toch een klein buitje? Geen enkel probleem!

Maar niet alleen ’s zomers geniet je van de overkapping. Ook in de winter kun je een heerlijk overkapt hoekje creëren. Denk aan een lekkere loungebank, warme dekentjes en een terrasheater of vuurkorf. Top het af met warme chocomel of glühwein en je geniet avondenlang van je achtertuin.

  1. Je creëert meer schaduw in de tuin

We worden in dit koude kikkerlandje niet ontzettend vaak verwend met de zon, maar áls hij er ’s zomers is, kan hij goed zijn best doen. Zeker omdat ons lichaam en onze huid er niet altijd aan gewend zijn, is het belangrijk om regelmatig de schaduw op te zoeken. Met een terrasoverkapping heb je gegarandeerd een fijn schaduwplekje in de tuin, zonder te hoeven stoeien met parasols.

  1. Je tuinmeubilair staat droog

Ken je dat? Dat je bij het uitzoeken van tuinmeubelen rekening houdt met dat het wel vaak in de regen staat. Heb je vorig seizoen nog zo’n gave bamboeset gekocht, zit volgend seizoen het weer er alweer in. Met een overkapping in de tuin voorkom je dat probleem! Zo staat er een deel van je meubilair sowieso droog tijdens een regenbui. Ga je de winter tegemoet? Dan kun je altijd meer spullen droog zetten. Ideaal!

Dus, ga jij ervoor?

We hopen dat we je weer een stap verder hebben kunnen helpen in jouw tuinplannen voor 2023. Met een terrasoverkapping creëer je een gezellige tuin die je het hele jaar door kunt gebruiken. Een echte aanvulling op een sfeervolle woning!

About The Author

Related Posts