Een plafond met extra karakter in je bedrijfspand

Een plafond is voor veel mensen een noodzakelijk goed. Hoewel het constant in je blikveld hangt, valt het niet veel mensen op. Je kunt jouw plafond dus goed voor je laten werken door te kiezen voor een uniek plafond. Hiermee geef je een hoop karakter aan je plafond, wat veel betekent voor de uitstraling van je bedrijf. Je kunt een systeemplafond met montage kopen, zodat je er zelf geen omkijken naar hebt en wel alle voordelen ervan plukt. In dit artikel leer je wat voor soorten systeemplafond je allemaal kunt vinden en hoe het monteren hiervan werkt.

Wat zijn de voordelen van een systeemplafond?

Systeemplafonds komen met veel voordelen. Je ziet ze niet voor niets terug in allerlei verschillende gebouwen. De voordelen van een systeemplafond zijn:

  • Ze dragen bij aan de isolatie van het gebouw
  • Ze dempen geluid
  • Ze verbeteren de akoestiek in de ruimte

Je bespaart met systeemplafonds dus op je energierekening en zorgt voor een betere werkomgeving. Daarnaast zijn systeemplafonds gemakkelijk aan te passen naar visuele voorkeuren. Zo heb je niet alleen baat bij de voordelen van het plafond, maar kun je het ook nog eens naar smaak inrichten.

Grote hoeveelheid kleuren

Als je kiest voor een systeemplafond met montage van Systeemplafond24, dan kun je kiezen uit een enorm scala aan kleuren. Hierdoor kun je een plafond kiezen dat perfect aansluit bij de huisstijl van je bedrijf.

Veel bedrijven kiezen voor plafondplaten in neutrale kleuren. Hoewel dit een rustige uitstraling oplevert, zorgt het ook voor een weinig inspirerende omgeving. Kleur zorgt voor inspiratie en een positiever gevoel. De hal, toiletten en de kantine kunnen flink opknappen door te kiezen voor een plafond in de kleuren van je bedrijf.

Een andere manier waarop je meer kleur kunt gebruiken in je bedrijfs plafond, is door het plafond te gebruiken als manier van categoriseren. Als elke afdeling een eigen locatie heeft, dan kun je ze een kleur geven en zo klanten helpen hun weg te vinden in je pand. Wanneer meerdere afdelingen dezelfde richting ingaan, kun je twee rijen naast elkaar of de kleuren om en om laten plaatsen. Zo zorg je voor een meer toegankelijke bedrijfsinrichting.

Verschillende soorten platen voor een luxe uitstraling

Je kunt de uitstraling van je plafond ook veranderen door te kiezen voor een ander soort systeemplafond. Er zijn drie soorten systeemplafonds:

  • Strakke uitstraling: Wil je een systeemplafond met een strakke uitstraling? Dan kun je het beste kiezen voor een verdekt uitneembare plaat. Deze heeft randen die om het profiel heen slaan, waardoor je het profiel nauwelijks ziet.
  • Speels en modern: Een systeemplafond kan ook een meer speelse en luxe uitstraling hebben, wanneer je kiest voor een doorzakplaat. Deze platen liggen lager dan het plafond, waardoor een mooi 3D-effect ontstaat.
  • Industrieel en standaard: Je kunt ook kiezen voor een standaard inlegplaat, waarbij de plaat en het profiel op dezelfde hoogte liggen. Hierdoor zie je het profiel, dat als mooi kader kan dienen voor de platen.

Het profiel kun je dus in meerdere of mindere mate zichtbaar laten. De meesten van ons zullen de late optie kennen, waarbij het profiel evenveel opvalt als de platen zelf. Wanneer je met kleur speelt, zorgt het profiel voor een rustgevende opbreking of een mooi kader. Je kunt er echter ook voor kiezen om het profiel volledig weg te laten vallen en een mooi patroon op je plafond te vormen met de verschillende kleuren.

Laten monteren of het heft in eigen handen nemen

Systeemplafonds kun je laten monteren, maar je kunt er ook voor kiezen om dit zelf te doen. Als je een beetje handig bent, kun je het ophangsysteem en het profiel zelf monteren aan het plafond. Vervolgens leg je de platen gemakkelijk in het profiel.

Er komen echter een hoop voordelen bij het laten monteren van je systeemplafond. Ten eerste bespaar je een hoop tijd als je jouw systeemplafond met montage bestelt. Daarnaast weet je zeker dat alles uitstekend gemonteerd is en er niks mis kan gaan. Een ander voordeel is het feit dat je ook lampen in je plafond kunt laten monteren. Deze worden tegelijk met het plafond gemonteerd, alles wordt correct verbonden en snoeren worden netjes weggewerkt.

Laat je plafond meer doen dan enkel bedrading wegwerken, door een mooi systeemplafond met montage te kopen bij Systeemplafond24. Zo ziet jouw bedrijfspand er binnen de kortste keren prachtig en uniek uit.

About The Author

Related Posts